top of page
Eläintenkouluttaja Kiia Eskola

Kiia Eskola - Eläintenkouluttaja (at)

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, hevosharrasteohjaaja sekä yrittäjä.

Olen ollut aina valtavan eläinrakas ja lapsesta asti kiinnostunut eläimen ja ihmisen välisestä suhteesta ja yhteistyöstä. Perheessämme on aina ollut koiria ja ensimmäisen oman ponin sain ollessani 12-vuotias. Koirat ja ponit ovat ajan saatossa vaihtuneet, mutta mielenkiinto säilynyt.

Kiinnostuin alun perin eläinten ammattimaisesta kouluttamisesta ja erityisesti koiran koulutuksesta puolivahingossa oman haastavan koirani vuoksi, jolla oli paljon hihnakäytökseen liittyviä haasteita.

 Aloin tutkimaan missä voisi itse opiskella koiran kouluttamista ja lopulta päädyin hakemaan suoraan ammattitutkintoon Taitotaloon. Ammattitutkinnossa ensisijainen näyttöeläimeni oli koira ja toinen eläin hevonen. Alunperin lähdin suorittamaan ammattitutkintoa nimenomaan siksi, että halusin auttaa omaa koiraani. Huomasin kuitenkin nopeasti haluavani auttaa myös muita, joilla on haasteita koiran kanssa

 

Eläinten kouluttamisessa suurin intohimoni on eläimen ja ihmisen välisen suhteen, ymmärryksen ja vuorovaikutuksen parantaminen sekä omistajan ohjaaminen oman eläimensä koulutuksessa.

Koulutuksissani aina lähtökohtaisesti opetankin omistajaa kouluttamaan, jotta omistaja saa työkaluja haasteiden ratkaisemiseen.

Ohjaan tarvittaessa koirakon eläinlääkäriin joko ennen koulutusta tai koulutuksen aikana.


Olen rauhallinen ja empaattinen ja otan ihmiset ja eläimet vastaan juuri sellaisina kuin he ovat. Autan mielelläni myös pieniltä tuntuvissa asioissa, eikä ole olemassa hölmöjä kysymyksiä.

Vuonna 2022 lisäkouluttauduin koirien eroahdistuksen ja yksinolo-ongelmien saralla Jenny Jalosen opissa ja täten löydyn myös Digital Dogsitterin kouluttajalistalta.

Vuonna 2023 lisäkouluttauduin omaehtoisen / osallistavan käsittelyn parissa Pawsiteamin koulutuksessa ja olenkin siis Kiva Käsittelijä®.

 

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja sitoutunut yhdistyksen eettisiin sääntöihin.

Koulutuksen tulee olla koiralle mahdollisimman stressivapaata ja palkitsevaa.

eläintenkouluttaja-hevosen-kanssa
Suomen Eläintenkouluttajat Ry
eläintenkouluttaja kiia eskola
kivakasittelija-kouluttaja-logo
eläintenkouluttaja-kiia-eskola
bottom of page